Можеби ваквиот начин на поховање ќе ви се види невообичаен, но секако се работи за нешто што морате да го пробате!Состојки:
400гр лебни трошки
100 гр брашно
150мл млеко
1 лашица лимонов сок
200 гр шампињони
Масло за пржење
Зачини по желба
Подготовка:
Земете три сада. Во едниот ставете го брашното, во другиот млекото и лимоновиот сок, а во третиот лебните трошки. Во лебните тошки додадете зачини по желба. Млекото заедно со лимоновиот сок оставете го да одстои 5- 10 минути- ќе се згусне како јогурт и ќе биде одлична подлога за лебните трошки.
Исчистете ги печурките и исечете ги на подебели ленти и извалкајте ги во брашното. Потоа потопете ги во млекото и на крај во лебните трошки и ставете ги да се пржат во врело масло. Доволно е да ги пржите три минути на тивок оган од секоја страна. Ќе добиете вкусно јадење кое може да го послужите со ориз, со таратор сос или како прилог. Наздравје!Состојки:
400гр лебни трошки
100 гр брашно
150мл млеко
1 лашица лимонов сок
200 гр шампињо