Показалецот открива: Дали сте промискуитетни или верни?

Нова студија која го проучувала сексуалното однесување открила дека мажите и жените се подеднакво склони на изневерување. И помеѓу мажите и помеѓу жените има кои се верни но и оние кои се подготвени да изневерат.Професор Робин Данбар од Оксфорд и професор Џон Менинг од Нортамбри универзитетот го проучувале сексуалното однесување на паровите.
Тие откриле дека полот не е важен кога се работи за изневерување и дека постојат два вида на луѓе на тој план: оние кои се склони на краткотрајни врски и оние кои сакаат долги врски.
Во истражувањењто учествувале 575 Американци и Бритнци кои го изнеле своето мислење за сексот без „обврска“.

Некои од нив биле промискуитетни, додека другите биле за моногамија, но расколот помеѓу нив не се почувствувал.
Студијата ги проучувала и фотоскопиите на десната рака на 1.314 Британци, при што е мерена должината на показалецот и домалиот прст.
Колку што бил пократок показалецот во однос на домалиот прст, повисоко било нивото на тестостерони кај личностите, па нивната склоност кон изневерување била поизразена. Ова важи и за мажите и за жените. Оние чии прсти имале скоро идентична должина биле склони кон трајни врски.
„Иако ова се покажало како многу добар метод, човековото однесување сепак зависи од многу фактори, па со самото тоа и нивниот поглед на должината на врската“, вели професот Данбар.Професор Робин Данбар од Оксфорд и професор Џон Менинг од Нортамбри универзитетот го проучувале сексуалното однесување на паровите.
Тие отк

Пронајдете не на следниве мрежи: