Полицијата прикривала силувачи на малолетнички

Loading...

Полицијата во Нов Зеланд е обвинета дека неколку години го толерира дејствувањето на таен „Клуб на силувачи“ и покрај неколкуте пријави за криминалното однесување на неговите членови.Се работи за група на тинејџери кои, најпрво намамувале млади или малолетни девојки, ги опивале на „весели журки“, а потоа ги силувале. Подоцна, ваквите свои постапки самите ги обелоденувале, преку поставувањето фотографии на интернет.
Досега полицијата тврдеше дека наводно го истражува дејството на тинејџерите.Сепак беше откриено дека за ова лажеле уште од 2011 година и дека имаат и видео снимка од една од силуваните девојки. Од пред две години полицајците имале пријави со изјави и од две други малолетнички, кои им раскажале за активностите на „клубот“.
Владата на Нов Зеланд покрена формална истрага за начинот на кој дејствувала и реагирала полицијата.Се работи за група на тинејџери кои, најпрво намамувале млади или малолетни девојки, ги опивале на „весели журки

loading...
Loading...