Полициски автомобил со 750 КС

Loading...

Во случај да Lamborghini Aventador и Ferrari FF не се доволни, полицијата во Дубаи реши да набави уште неколку супер автомобили. Со Aston Martin One 77, ексклуивниот британски супер автомобил, набавени се и Bentley Continental GT и Mercedes SLS AMG.

Полицискиот Aston Martin One 77 е презентиран во зградата на трговскиот центар во најголемиот град на Обединетите Арапски Емирати, заедно со останатите супер автомобили кои ги поседува полицијата.

Улогата на овие автомобили нема да биде  само бркање на насилните дивеења на патиштата, односно ќе бидат користени и за промовирање на Дубаи на саемот за туризам.

Овој автомобил ги доби титулите за најскап и најмоќен полициски автомобил во Дубаи. Aston Martin One 77 поседува 7,3 – литарски V12 мотор со 750 КС и 752 Nm вртежен момент, а неговата цена изнесува 1,4 милиони евра.Во случај да Lamborghini Aventador и Ferrari FF не се доволни, полицијата во Дубаи реши да набави уште неколку супер а

loading...