„Политикологијата на Бионсе“ – предмет на факултет

Loading...

Поп дивата Бионсе сега е и предмет на академските студии, затоа што одделението на жени и родовите студии на Рутгерс универзитетот понудиле курс „Политикологија на Бионсе“. Докторантот Кевин Олред, кој предава на курсот, рекол дека ја користи кариерата на Бионсе за да ги истражи американската расна, полова и сексуална политика.

Предавањата се потполнети со спотови и песни на пејачката, како и со читање на записи од црномурести феминистки.
Рутгерс исто така нуди и курс кој ја истражува тематиката на текстовите на Брус Спрингстин како и курсот „Социологија на хип-хопот: Урбана теорија на Џеј Зи“. Докторантот Кевин Олред, кој предава на курсот, рекол дека ја користи кариерата на Бионсе за да ги истражи американската расна, полова и сексуална

loading...
Loading...