Положбата во која спиете покажува колку се сакате

Според најновите истражувања, положбата во која спиете говори за тоа каков пар сте.
Во облик на лажица
Од оваа положба постојат две варијанти- мажот е свртен со грб, а жената е припирена до неговиот грб. Тоа покажува дека тој сака растојание, а таа не му дозволува, или пак таа е доминантна во врската а тој и ја препушта таа улога. Другата варијанта е кога жената е свртена со грб кон партнерот, тоа покажува дека му е потчинета. Ако парот постојано ја менува положбата тоа значи дека се рамноправни.
Положба вага
Парот лежи на страна допирајќи се со грбот и задниците. Тоа значи дека и двајцата сакаат интимност и се независни. Ако пак воопшто не се допираат тоа е знак дека има напнатост во врската.
Љубовен јаз
Мажот и жената лежат на грб и се гушнати. Оваа положба е својствена за заљубените парови. Доколку сте од оние парови кои ја практикуваат оваа положба значи дека вашата врска совршено функционира.
Ангел чувар
Мажот лежи на грб а жената на неговите гради. Паровите кои спијат во оваа положба имаат голема доверба еден во друг.
Ножички
Секој лежи на своја страна и се допираат со колената, колковите, рацете и дланките. Ова покажува дека парот не сака цврсто да се врзува. Всушност не ни знаат дали сакаат да бидат заедно.
Секој на своја страна
Таа на една страна, тој на друга и не се допираат. Ова не значи дека парот не се разбира, туку покажува на толерантност и желбата на партнерот да му се овозможи удобно спиење.Според најновите истражувања, положбата во која спиете говори за тоа каков пар сте.

Пронајдете не на следниве мрежи: