Попоски-Нуланд: Напредок во решавање на политичката криза во контекст на евро-атланската интеграција

Loading...

Заменик претседателот на Владата на Република Македонија и министер за надворешни работи Никола Попоски, денес оствари средба со помошникот државен секретар на Соединетите Американски Држави за Европски и Евроазиски прашања, Викторија Нуланд, која престојува во работна посета на нашата држава.Напредокот во решавањето на внатрешно-политичката криза во контекст на евро-атланската интеграција на Република Македонија беше главна тема на средбата.
Попоски и Нуланд разменија мислења и за низа актуелни теми од регионален карактер, безбедносните предизвици, како и за активностите во рамките на глобалната коалиција за борба против тероризмот, информираат од Министерството за надворешни работи.Напредокот во решавањето на внатрешно-политичката криза во контекст на евро-атланската интеграција на Република Македонија беше главна тема на сред

loading...