Попоски присуствуваше на затворањето на летниот камп „Ја сакам Македонија – 2016“

Летниот камп „Ја сакам Македонија – 2016“, кој изминатите неколку дена се одржа во организација на Министерството за надворешни работи, беше затворен денеска во хотелот „Десарет” во Охрид.На кампот, соопшти МНР, учествуваa деца на училишна возраст од заедниците на Македонците во соседството и регионот и тој е дел од поширокиот владин проект „Далеку, а блиску“ за приближување на сите лица кои имаат македонско потекло, а особено најмладите и создавање долгорочни врски меѓу нив.
Присутните ги поздрави вицепремиерот и министер за надворешни работи Никола Попоски, кој говореше за улогата и значењето на мајчиниот јазик во одржувањето на личниот и културниот идентитет.На кампот, соопшти МНР, учествуваa деца на училишна возраст од заедниците на Македонците во соседството и регионот и тој е дел од поширокиот владин

Пронајдете не на следниве мрежи: