Посакала да го смени својот изглед и научила ВАЖНА ЛЕКЦИЈА

Loading...

Многу од нас си ги мразат телата во одредени делови. Сакаме да сме поголеми помали, повеќе или помалку заоблени.Иако ретко кој е задоволен со својот изглед, ваквата ментална гимнастика на оптоварување со истиот е сосема погрешна.
Ова го откри и Сандра Меланд, односно Семи, која сама ја откри вистината дека секој човек е идеална верзија на себе. Имено, таа изведе мал експеримент со помош на интернет апликација за менување на изгледот, и смени некои од нејзините карактеристики на лицето што се мачела да ги прифати.
„Го направив видеото за да им покажам на луѓето колку е убаво да се биде свој“, вели Семи. Поминав премногу години мразејќи го мојот изглед, и чувствувајќи дека не сум доволно убава. Таа го изменила обликот на веѓите, обликот на горната усна и бојата на очите. „Иако изгледам прекрасно, изгледам и како здодевна личност. Новата јас е прекрасна, но едноставно тоа не сум јас. Гледајќи ги овие слики сфатив колку е важно што сум уникат“, вели Семи.
Семи се надева дека нејзиното видео ќе допре до „младите, срамежливи тинејџерки што имаат потешкотии да го прифатат начинот на кој изгледаат“.
Иако ретко кој е задоволен со својот изглед, ваквата ментална гимнастика на оптоварување со истиот е сосема погрешна.
Ова го откри и Сандра

loading...