ПОСЕБНА ТОЧКА НА СРЕДНИОТ ПРСТ: Моментално го намалува притисокот и смалува секаква болка

Loading...

Ова се користи во воената медицина, а таму лекувањето е поинакво, се се работи брзо: брзо престанува болката, брзо се заздравува и брзо се застанува на нозе. Ако ви е лошо и не само лошо, туку се чувствувате ужасно, притиснете ја оваа точка и држете ја барем една минута. Моментално го намалува високиот притисок, нормализира и други потешкотии.
Свеста се враќа, престануваат вртоглавиците.
Ова се користи во воената медицина, а таму лекувањето е поинакво, се се работи брзо: брзо престанува болката, брзо се заздравува и брзо се застанува на нозе. Местото каде се наоѓа оваа точка открива еден пензиониран офицер.
Точката се наоѓа на средниот прст на левата и истиот прст на десната рака. Треба да се притисне, да речеме со пенкало, и да се држи така како што е прикажано на сликата, 1 минута. Неверојатно болно…

 

Но после тоа, болката исчезнува, постепено исчезнуваат и други болки, делува како блокада.
Така што, пензионираниот официр кој го открива овој трик, вели дека кога се чувствувате лошо, само притиснете ја оваа точка. Моментално го намалува притисокот, ја отстранува болката и ги нормализира другите работи.
Нормално, ова не е совет или упатство за лечење на висок притисок или други болести, туку прва помош за итни случаи, кога покрај себе немате лекови или ако не делуваат, па моментално да се ослободите од настанатиот здравствен проблем. Ако ви е лошо и не само лошо, туку се чувствувате ужасно, притиснете ја оваа точка и држете ја барем една минута. Моментално го намалува високиот п

loading...
Loading...