После 30 години го вратил украденото и тоа со камата

Loading...

Пред три децении  извршил кражба, но како што наведува чувствувал  срам и грижа на совест цело време.
Па се решил да испрати писмо до локалниот шериф во Мичиген  но и до локалната телевизија „Канал 8“.
Имено украл 800 долари а во писмото до шерифот пратил  1.200 долари,додатните 400 долари  како што напишал сторителот на делото се некој вид на камата. Во писмото пишувало дека бара помош и сака да го најде човекот на кој му ги должи парите.
„Направив лошо дело и се срамам со години живеам со тој срам 30 години, не можам да кажам колку ми е жал. Ако го пронајдете мажот од кого ги украдов парите кажете му дека ми е жал и дека сум бил многу глупав“- вели сторителот кој многу се кае за своето дело.
Шерифот изјавува дека не ја чува евиденцијата од пред три децении, но ќе се потруди да го најде сопственикот на парите.Пред три децении  извршил кражба, но како што наведува чувствувал  срам и грижа на совест цело време.

loading...