После ова ќе внимавате како дишете!

Loading...

Единствено преку дишењето го добиваме неопходниот кислородМожеме да живееме повеќе седмици без храна и повеќе денови без вода, но без воздух најмногу 2-3 минути. Кислородот што се наоѓа во воздухот е неопходен за согорување на храната во нашите клетки и за производство на неопходна животна енергија. 
Единствено преку дишењето го добиваме неопходниот кислород.
Потребно е правилно да се дише, длабоко но чист воздух. За да се олесни дишењето потребно е правилно да се држи телото – исправен грб. Настојувајте вашето работно место и вашата спална да бидат добро проветрени. Ако некој пуши во затворена просторија, имајте на ум дека сите што го вдишувате тој воздух учествувате во пушењето.Можеме да живееме повеќе седмици без храна и повеќе денови без вода, но без воздух најмногу 2-3 минути. Кислородот што се наоѓа во воздухот е неопх

loading...
Loading...