ПОСЛЕ ОВА, секоја вечер на спиење ќе одите со КРОМИД во ЧОРАПИТЕ!

 Ако сакате да го прочистите организмот а да не мора ништо да правите (како што е сауна или држење диета) едноставно исечете кромид на подебели парчиња, ставете ги на табаните и одозгора облечете чорапи.Ова е еден одличен и едноставен трик како да ја прочистите крвта и да ги стимулирате внатрешните органи со помош на кромид. Се што треба да направите е да ставите кромид во чорапите во текот на ноќта.
Во кинеската медицина се верува дека стапалата претставуваат директен контакт со сите внатрешни органи, преку меридијанот на енергија. Кажано на наш јазик, на стапалата има околу 7000 нервни завршетоци, а тие нерви се поврзани со сите органи.
Затоа, идеална работа е да ги стимулирате точките на стапалата, на пример со шетање без обувки или со масажа.
Еден од најдобрите начини овие нервни патишта кои водат до целиот организам да се отворат, е токму со помош на кромид. Ако сакате да го прочистите организмот а да не мора ништо да правите (како што е сауна или држење диета) едноставно исечете кромид на подебели парчиња, ставете ги на табаните и одозгора облечете чорапи. Нормално, никој не очекува такви да шетате по улица, ова се прави навечер. Додека вие спиете, кромидот ќе ви го прочисти организмот.

Имено, познато е дека кромидот ја чисти кожата, бидејќи ги убива бактериите, а фосфорната киселина (онаа поради која плачете додека го сечете кромидот) во крвотокот може да направи чуда. Ако преку нервните завршетоци во стапалата влезе во крвотокот, оваа киселина ќе ги прочисти органите и крвта и ќе ги убие сите бактерии и микроорганизми на кои ќе наиде.
Се препорачува употреба на органски кромид, а стручњаците нагласуваат дека кромидот нема само да ви го прочисти организмот, туку и воздухот. Иако има непријатен мирис, во стара Англија токму кромидот се користел за прочистување на воздухот од бактерии, за да се спречи ширењето на зарази. Ова е еден одличен и едноставен трик како да ја прочистите крвта и да ги стимулирате внатрешните органи со помош на кромид. Се што треба да направи

Пронајдете не на следниве мрежи: