После забраната на летот на потпретседателот на Руската влада: Следниот пат ќе летам со бомбардер ТУ-169

Киев и Букурешт не дозволиле да прелета авионот во кој бил Рускиот потпретседател но и за авионот на  Министерот за култура.Украина и Романија станаа тандем под американска диригентска палка. 
Двете земји го затвориле својот воздушен простор за авионот на рускиот министер за култура Владимир Мединскиј, со група вработени, кои се враќал од Молдавија. 
Авионот не довил дозвола од Киев, и морал да се врати на аеродром.
Истот пред два дена се случило и со потпретседатело на Владата на Русија Димитруиј Розгин. И тогаш Романија и се придружила на Украина. 
Коментирајќи ја непријатноста Розгин на Твитер го напиша следново: 
„Романија по барање на САД го затвори просторот за нашиот авион. Украина исто така. Следниот пат ќе летам со ТУ-160“Украина и Романија станаа тандем под американска диригентска палка. 
Двете земји го затвориле својот воздушен простор за авионот на ру

Пронајдете не на следниве мрежи: