После земјотресите во Скопје повредени повеќе од 50 лица!

Околу 50 граѓани на Скопје се повредени после земјотресите во Скопје. Според информациите на zdravstvo24.mk најмногу, над 30 пациенти со скршеници на рацете и нозете, расекотини попладнево примени се во Клиниката за хируршки болести св.Наум Охридски.Десетина пациенти се третирани во ГОБ 8 септември. Лекари од болницата информираат дека сеуште се прават неопходни снимања на дел од пациентите за да се утврдат повредите.
Како што изјавиле некои од пациентите, се повредиле додека се обидувале да избегаат од домовите за време на силниот земјотрес. Некои паднале по скали, други пак скокале од терасите од пониските спратови.
Брзата помош само за 2 часа интервенирала кај 6 пациенти повредени при земјотресот. Сите биле транспортирани во скопските болници.  Во Ургентниот центар при клиничкиот центар примени се двајца работници кои за време на земјотресот околу 15.10 минути работеле во магацин. Едниот имал потрес, а другиот се здобил со расекотини.Десетина пациенти се третирани во ГОБ 8 септември. Лекари од болницата информираат дека сеуште се прават неопходни снимања на дел од пациентите за

Пронајдете не на следниве мрежи: