Последната тајна за Титаник

Loading...

Имено, приказната Титаник како и неговиот оркестар е сеуште актуелна, имено кобната ноќ оркестарот свирел додека бродот тонел. Во оркестaрот имало осум музичари кои потонале заедно со екипажот. Песните што ги свиреле биле класични  а последната песна  била „ Nearer, My God, to Thee“.
Виолинист бил Волис Хартли, а неговото тело е пронајдено десет дена после бродоломот, додека неговата виолина се сметало дека никогаш не е пронајдена и дека се наоѓа на дното на океанот.
Во 2006 година синот на еден музичар од професорката добил подарок виолина која била долго на таванот кај неговата професорка. Но, се верува дека тоа е виолината на Хартли. Имено, приказната Титаник како и неговиот оркестар е сеуште актуелна, имено кобната ноќ оркестарот свирел додека бродо

loading...