Последни обиди за разнебитување на државата и промена на името од страна на чадорот

Loading...

Ова се последни обиди за разнебитување на државата и промена на името од страна на чадорот, напиша на својот ФБ политичкиот аналитичар и универзитетски професор, Александар Даштевски.-Сите обиди за мешање во внатрешните работи на државата се без покритие. Имаме ли притисок од нашиот стратешки партнер САД и новата администрација на Доналд Трамп? Не. Очајнички се обидите на амбасадорот да ја спроведе агендата на своите поранешни ментори. Иста е состојбата и во ЕУ. НАТО без САД не е никаква организација и тоа сите го знаат. Затоа македонскиот народ треба да издржи уште неколку месеци, кога издржал со векови, за да си го задржи суверенитетот, унитарноста и идентитетот за кој се пролеани реки крв низ историјата!, напиша Даштевски.
-Сите обиди за мешање во внатрешните работи на државата се без покритие. Имаме ли притисок од нашиот стратешки партнер САД и новата администрација

loading...