Поставени албански знамиња на највисоката зграда во Прилеп

Loading...

Во текот на вчерашниот ден, поточно во 19:35 часот, ученици од албанска националност поддржани од нивните соученици паркирани на паркингот пред “Марко Цепенков” ги развиориле албанските знамиња за провокација во Прилеп. Сликата ја прати загрижен минувач кој во тој период поминувал тука и го слушнал громогласното скандирање и овации! Дали постапките на СДСМ и Талат Џафери полека се рефлектираат и во внатрешноста на РМ?! Да биде провокацијата поголема во тој период стартува и маршот “За заедничка Македонија”, каде прилепчани сакаа да изразат несогласување со ваквите постапки на неодговорни политичари.Сликата ја прати загрижен минувач кој во тој период поминувал тука и го слушнал громогласното скандирање и овации! Дали постапките на СДСМ и

loading...