Постхумно признание за Зоран Тодоровски

Loading...

Фондацијата Македонско наследство Тодор Александров денес постхумно додели признание за Проф.др. Зоран Тодоровски.Признанието се однесува на неговиот придонес во истражувањето на ликот и делото на Тодор Александров.Признанието го прими Бојан Тодоровски кој изрази благодарност за ова внимание кое воедно многу им значи на семејството Тодоровски.Извршниот директор на Фондацијата Доц.Др. Никола Митровиќ Бабе истакна дека научниот придонес на прерано починатиот Проф.Др. Зоран Тодоровски кој воедно беше и Директор на Државниот Архив на Република Македонија е многу голем во историската, историографската и архивистичката област во Република Македонија.Беше потенцирано дека Фондацијата секогаш ќе се заложува за достоинствено одбележување и посветување на внимание на македонски дејци од различни научни сфери.
 Признанието го прими Бојан Тодоровски кој изрази благодарност за ова внимание кое воедно многу им значи на семејството Тодоровски.Извршниот директо

loading...