Постои мистериозно село-се појавува и исчезнува!

Loading...

Кога младите решиле да ги разгледаат внимателно куќите, виделе дека се целосно пусти, но како да се напуштени пред само неколку часа.Во една шпоретот бил уште топол, а на масата имало свежо варени компири. И часовниците чудно се однесувале – стреликте де вртеле брзо, де споро.
Село сениште мистериозно исчезнува , а потоа повторно се појавува во Сибир. По неколкуте тврдења на луѓе дека го виделе селото истражувачка експедиција тргнала пда го бара ова таинственото село, соопштија од Руската уфолошка истражувачка станица, пренесува списанието Паранормал.
Според локалните жители на областа Маљобка, некои од нив го виделе со своите очи ова мистериозно село. Еден од нив бил истражувачот Валериј Јакимов, кој раскажува дека кога бил на 14 години со неговите пријатели случајно завршиле во селото. Затоа и тој е еден од иницијаторите да се истражи овој феномен. Според него тој со другари бил на експедиција со бродчиња по реката која поминува низ Маљобка.

Застанале и излегле од чамецот со идејата да стигнат пеш до селото Каменка за кое знаеле дека се наоѓало во близина. Сакале да се одморат да јадат па да го продожат патот по реката. За да заштедат од патот младите тргнале по некоја шумска патека, за која мислеле дека е скратен пат. Наскоро стасале до сосема непозната област и пред нив се појавиле селски куќи, а не се работело за селото кое Каменка кое го знаеле. Мислеле дека се загубиле и дека сигурно многу скршнале од патот бидејќи никогаш  претходно не слушнале дека на тоа место, пред селото Каменка има некое друго село.
Кога младите решиле сепак да разговараат со мештаните не нашле никој – ги разгледале внимателно куќите и утврдиле дека се целосно пусти, но како да се напуштени пред само неколку часа. Во една од овие градби шпоретот бил уште топол, а на масата имало свежо варени компири. 
Повеќе на mkd-news.comВо една шпоретот бил уште топол, а на масата имало свежо варени компири. И часовниците чудно се однесувале – стреликте де вртеле брзо

loading...
Loading...