Постои можност Шешељ да добие привремена слобода

Хашкиот трибунал денеска побара од владите на Холандија и Србија вечерва, до 18 часот, да се изјаснат за можното привремено пуштање на слобода на обвинетиот Воислав Шешељ. Според Српски Блиц, владата на Србија ќе даде условни гаранции за пуштање на Шешељ на привремена слобода.Трибуналот наведе дека дополнително добил доверливи информации за кои јавноста веќе е запознаена, а кои укажуваат на влошување на здравствената состојба на Шешељ. Со оглед на новиот развој на настаните, Трибуналот ја разгледува можноста за привремено пуштање на слобода на Шешељ и затоа ги повика Србија и Холандија најдоцна до вечерва до 18 часот да го достават своето мислење.
 Судскиот совет неодамна ја разгледуваше можноста Шешељ заради влошување на здравствената состојба привремено да се пушти на слобода, но ја прекина оваа постапка заради немање соработка од обвинетиот, се наведува во соопштението на Хашкиот суд.Трибуналот наведе дека дополнително добил доверливи информации за кои јавноста веќе е запознаена, а кои укажуваат на влошување на здравствената сос

Пронајдете не на следниве мрежи: