ПОСТОИ РЕШЕНИЕ: Излечете го оштетениот црн дроб за само 30 ДЕНА!

Loading...

Со тек на годините, дојде до голема промена во работата на црниот дроб. Секако дека работата на црниот дроб секогаш било филтрирањето на токсините од организмот колку што е можно побрзо. Меѓутоа, сега ова е многу потешка задача отколку пред само 100 години.Кога ќе подразмислите колку нашето тело секојдневно е изложено на токсини, ќе видите дека црниот дроб мора да работи и преку своите можности. Од пржена храна и храна која е третирана со пестициди и токсини од воздухот кој го вдишуваме, скоро сѐ мора да се филтрира низ црниот дроб. Со тек на време, тоа може да доведе до оштетување на овој орган.
Причини и симптоми на оштетен црн дроб
Некои симптоми можат да наговестат оштетување на црниот дроб. Ако ги имате следните симптоми, веројатно станува збор за оштетен црн дрб:
– столицата или урината се секогаш абнормални (количината, бојата),
– кожата има жолтеникава боја извесно време и не се подобрува ни покрај промените во исхраната,
– развој на мононуклеоза,
– белките од очите се жолти или крвави,
– присутност на стомачни тегоби или дигестивни проблеми.
Едноставен тест на ензимите на црниот дрб кај лекар, може да утврди дали вашите ензими на црниот дроб се во границите на нормалата.
Постојат и многу причинители за оштетувањето на црниот дроб. Прекумерното консумирање на алкохол е најчестата причина, бидејќи содржи многу токсини кои мора да бидат исфилтрирани преку црниот дроб.
Ова се симптомите на замастен црн дроб: Еве како да го излечите!

Покрај тоа, нездравата исхрана може да доведе до оштетување на црниот дроб. Вишокот на мрсна, пржена или преработена храна остава последици на црниот дроб. Ако вашата исхрана е сиромашна со овошје и зеленчук, може да бидете во опасност.
Како да го исчистите црниот дроб на природен начин?
Одберете алтернативни третмани, наместо конвенционални
Природните третмани ги имаат истите бенефиции како и конвенционалните третмани, но без несакани ефекти. Тоа се всушност методи за чистење на црниот дроб.
1. Свежо исцеден сок
На вашето тело му треба да ги исфрли токсините. Вложувањето во соковник, органско овошје и зеленчук може да го спаси вашето здравје. Испробајте различни рецепти и пијте доста свеж сок секој ден.
2. Масло од оригано
Маслото од оригано може да ве ослободи од инфекциите кои се појавиле во вашето тело како резултат од неправилната работа на црниот дроб.
3. Чиста вода
Испирањето на организмот е значаен дел од овој процес. Дневно треба да се испијат помеѓу 2-4 литри вода.
4. Сок од брусница
Сокот од брусница е одличен за сите органи, а може да помогне при детоксикација на црниот дроб. Бидете сигурни дека користите сок од брусница без додаток на шеќер.
5. Растителни суплементи
Постојат многу растителни додатоци кои се наменети да го подобрат здравјето на црниот дроб. Ако имате продавница за здрава храна во близина, проверете ги сите понуди.Кога ќе подразмислите колку нашето тело секојдневно е изложено на токсини, ќе видите дека црниот дроб мора да работи и преку своите можности. Од пр

loading...
Loading...