За сите вљубеници во чоколадото, од денес има нов вид наречено Руби произведено од природна розoва боја и вкус. Немојте да мислите дека некој друг освен Швајцарец може да измисли сосема нов, поинаков вкус и изглед на чоколадо .Бери Кејлибаут е името на иноваторот кој на овој проект работел цели 13 години, произведено од руби какао зрнца. Ова е прва чоколада после 80 години со нов изглед и вкус, откако во 1930 година се промовираше белата чоколада.
Руби чоколадото во себе содржи овошен вкус и само преку компанијата на Бери може да ја набавите. Се работи за исклучително софистициран процес, но велат дека дури за половина година може да ја пробаат сладокусците. Промовирана е во Кина каде Кејлибаут има своја фабрика.
Бери Кејлибаут е името на иноваторот кој на овој проект работел цели 13 години, произведено од руби какао зрнца. Ова е прва чоколада после 80