Потрагата по авионот на Malaysia Airlines и понатаму продолжува

Loading...

Веќе 44 дена трае потрагата по исчезнатиот авион, а австралиските власти објавија дека моментално се изведува серија на клучни потраги по дното на Индискиот океан.Потрагата е насочена во подрачје со промер од 10 километри, кое се базира врз податоците кои се добиени од американскиот Bluefin-21. Bluefin-21 во изминативе недела дена го пребарува дното на океанот, околу 2000 километри  северозападно од австралискиот град Перт.
Роботот во неделата по осми пат се нурна во водите на Индискиот океан, но не пронајде ниту еден дел авионот. Инаку, подрачјето го пребаруваат 11 авиони и 12 бродови.
Малезиската влада порача дека потрагата по авионот ќе доживее пресврт и ги повика луѓето да се молат за нејзиниот успех.
По месец ипол дена на безуспешна потрага, се истражува подрачјето од кое – како што се верува, последен пат е забележан можен сигнал од црната кутија.Потрагата е насочена во подрачје со промер од 10 километри, кое се базира врз податоците кои се добиени од американскиот Bluefin-21. Bluefin-21 во

loading...
Loading...