Потребно е само да ја мирисате оваа билка и ќе ја ПОДОБРИТЕ РАБОТАТА НА СВОЈОТ МОЗОК И ПОМНЕЊЕТО ЗА 75 ОТСТО

Loading...

Подобрување на помнењето може да се постигне со вдишување на ароматични билки.Попрецизно станува збор за рузмарин чие етерично масло ја подобрува работата на мозокот.
Според истражувањето значајно се подобрува меморијата со помош на оваа билка.
Во едно истражување спроведено во 2012 година се испитувале 28 постари личности во просек стари околу 75 години.

 
Во овој случај користен е прав кој се добива од листовите на рузмарин, па постигнати се зачудувачки резултати.
Целиот процес настанува така што вдишувањето на оваа билка влијае така што малите органски молекули влегуваат во крвотокот и имаат директно влијание на мозокот. Попрецизно станува збор за рузмарин чие етерично масло ја подобрува работата на мозокот.
Според истражувањето значајно се подобрува мемориј

loading...
Loading...