ПОТРЕСНА ИСПОВЕД: „Го преживеав абортусот на мојата мајка- не знаела дека сум ЖИВА”

Loading...

Мелиса Охден е посвоена а во своите тинејџерски години дознала дека го преживеала сопственото побацување.Нејзината мајка ја присилила бабата на Мелиса на абортус во висок степен на бременоста. Според документите докторите тогаш сметале дека бременоста траела 20 седмици.
Кога се родила,нејзината состојба одговарала на развојот на бебето во 31 седмица.Бабата се прикрила а нејзината мајка не ни знаела дека родила живо дете и дека абортусот бил неуспешен. Мелиса напишала и книга за својата приказна.
Мелиса денес е активистка која се бори за живот на неродени бебиња. Го основала и здружението “Abortion Survivors Network” – Мрежа на луѓе кои преживеале абортус.Нејзината мајка ја присилила бабата на Мелиса на абортус во висок степен на бременоста. Според документите докторите тогаш сметале дека бременоста

loading...