Потресна исповед: „Го преживеав сопствениот абортус на мојата мајка- не знаела дека сум жива“

Loading...

Мелиса Охден е посвоена, а во своите тинејџерски  години дознала дека го преживеала својот абортус!Мајка ѝ била присилена од нејзината мајка, бабата на Мелиса, на абортус од висок степен на бременост. Според  документите, докторите тогаш сметале дека бременоста траела 20  недели.
Кога се родила, нејзината состојба одговарала на развој на бебе од 31 недела. Баба ѝ ги прикрила работите, а нејзината мајка не знаела дека родила живо дете и дека абортусот не успеал. Мелиса напишала и книга „Ме носеше: Мемоари на една ќерка“.
Мелиса денес е активистка која се бори за животот на неродените бебиња. Основала и здружение „Abortion Survivors Network“-  мрежа на луѓе кои  преживеале абортус.Мајка ѝ била присилена од нејзината мајка, бабата на Мелиса, на абортус од висок степен на бременост. Според  документите, докторите тогаш сме

loading...