Потресна трагедија:Силувани и обесени на дрво две малолетни сестри!

Откриени се тела на две индиски девојчиња – сестри на 14 и 15 годишна возраст, од селото Катра во индиската држава Утар Прадеш, кои биле групно силувани, меѓу кои имало најмалку двајца полицајци, а потоа обесени на дрво…Девојките веќе 2 дена се воделе како исчезнати.
Индиската полиција соопштила дека аутопсијата покажала дека девојките повеќе пати се групно силувани пред смртта, до која дошло со бесење, а три лица се уапсени под сомнение за стореното ужасно злосторство.
– Меѓу осомничените се двајца полицајци, изјавил Атул Саксен, официјален претставник на полицијата.
Девојки припаѓале на Далит заедницата, што значи дека тие се наоѓале на дното на Индискиот кастен систем.

 
Нивното исчезнување било пријавено во вторникот. Всушност, тие не се вратиле дома неколку часа откако заминале во блиското поле, да извршат физиолошка потреба, бидејќи нивното семејство немало тоалет.
Инаку, веќе подолг период има случаи на сексуална злоупотреба во земјата, според проценките, на секои 22 минути се случува по едно силување, а борците за правата на жените тврдат дека дури и оваа бројка е намалена.Девојките веќе 2 дена се воделе како исчезнати.
Индиската полиција соопштила дека аутопсијата покажала дека девојките повеќе пати се групно

Пронајдете не на следниве мрежи: