Повторно активна сектата „Црна Ружа“- се самоуби студентка!

Во Србија се крена паника откако студентка во понеделникот се самоуби скокајќи од прозорец на Филозовскиот факултет во Белград. Сведоштвата на колегите се дека мртвото тело на девојката е пронајдено со црн конец во раката, симбол на најозогласената секта на Балканот „Црна Ружа“…Студентите сметаат дека таа била член на оваа секта, анализирајќи го нејзиното однесување и постојаната напнатост. Таа постојано зборувала за тешката состојба во која живеат, како и дека ситуацијата е непоправлива.
За девојката нејзините колеги велат дека била воспитана, културна и образована, но не ги сфатиле сериозно нејзините промени во однесувањето.
Еве што претставува „Црна ружа“
Припадниците на сектата „Црна ружа“ пијат човечка и животинска крв. Кога „советот“ ќе избере личност која мора да си го одземе животот, сектата им испраќа писмо со нацртана црна ружа и датум за самоубиство.
По одредени истражувања самоубиството е трета причина за смртност кај лицата од 15 до 24 години, а шеста кај децата од 5 до 14 години. Оваа секта, само ги потпалува работите окулу тоа, односно ги наведува младите на смрт, се со цел жртвување кон Сатаната.

 Црна ружа за жал постои и во Македонија, според одредени гласини, таа се проширила од Тетовско, додека најголем подем имала во Струмица и Скопје. Во Македонија членовите на „црна ружа“ биле приморани да го убијат членот од фамилијата кој најмногу го сакаат, со што тие си овозможуваат место во рајот.
Во Македонија имало и посебен ритуал, односно членовите на оваа ружа, доколку први влезат во транс, или пак ја извлечат црната ружа, да го одземат својот, или животот на некој свој близок на голем Христијански празник како Водици, Великден и слично.
Според некој истражувања во Македонија имала од 200 до 500 припадници на Црна Ружа.
Се смета дека на Балканот има окулу 200.000-350.000 членови, но дали знаевте каде спијат членовите на „Црна Ружа“? Доколку не сте знаеле, тие спијат во мртовечки сандак.Студентите сметаат дека таа била член на оваа секта, анализирајќи го нејзиното однесување и постојаната напнатост. Таа постојано зборувала за тешка

Пронајдете не на следниве мрежи: