Пожар над рудникот Ржаново, се стравува од проширување

Loading...

Пожар го зафати надповршинскиот коп на рудникот Ржаново под планината Кожуф. Гори површина од околу пет хектари, а надлежните стравуваат дека огнот може да се прошири на високостеблестата шума.– Пламените јазици се закануваат да ја зафатат високостеблестата шума од црн бор и бука. Со сите сили се обидуваме да го спречиме тоа и да го ставиме огнот под контрола, Петко Ристовски од кавадаречката подружница на „Македонски шуми”.
Според него, засега се на терен две екипи од подружницата „Бор” од Кавадарци, а се очекува и дополнителна помош од работници за гаснење на пожарот.– Пламените јазици се закануваат да ја зафатат високостеблестата шума од црн бор и бука. Со сите сили се обидуваме да го спречиме тоа и

loading...