Пожар проголта 500 куќи, има и двајца загинати

Loading...

Голем пожар беснеел во Чиле. Властите евакуирале 3 000 луѓе.Пожарот ја зафатил околината на чилеанското пристаниште Валпараизо, кое е под заштита на УНЕСКО од 2006 година.
Поради огнот била исклучена струјата и сопрена водата во градот. Пожарот вече успеал да проголта речиси 500 куќи и да земе две човечки жртви.
Градоначалникот на Валпараизо, како и претседателката на Чиле ја прогласиле опожарената област за „зона на катастрофа“ и ја повикале и војската да интервенира.
Причините за овој голем пожар се се уште непознати.Пожарот ја зафатил околината на чилеанското пристаниште Валпараизо, кое е под заштита на УНЕСКО од 2006 година.
Поради огнот била исклучена

loading...
Loading...