Пожари ги уништуваат шумите во Босна и Херцеговина

Loading...

Беснеат пожари во шумите низ Босна и Херцеговина.Голем шумски пожар бенсее на Драгањската планина во БиХ. јави Анадолија
.„Во моментов најзагрозено е селото Третишќе. Огнот се приближува и кон другите селa, но кај Третишќе е најблиску до куќите, изјави помошник началникот за Цивилна заштита на Општина Јабланица“, Омер Незириќ, додавајќи дека на таков стрмен терен „секој вжарен камен може да се затркала и да направи хаос“.
Пожарот избувнал уште пред пет дена, но на интензитет добил во текот на вчерашниот ден, започнувајќи забрзано да се шири кон населените места. Околу 40 пожарникари учествуваат во гаснењето на големиот пожар. Голем шумски пожар бенсее на Драгањската планина во БиХ. јави Анадолија
.„Во моментов најзагрозено е селото Третишќе. Огнот се прибли

loading...
Loading...