Пожелно е да го сокриете датумот на раѓање на Фејсбук!

Ако на вашиот Фејсбук профил, покрај другите информации стои и датумот на вашето раѓање, веднаш избришете го бидејќи е идеална цел за хакерите.Поточно, компјутерските криминалци на Фејсбук се обидуваат да пронајдат што повеќе лични податоци за луѓето, а датумот на раѓање е податок што им е од корист.
Во изминатата година бројот на кибернетски криминални дела се зголемил за 57 проценти, а повеќето од нив се случиле преку социјалните мрежи.
Сајтовите што хакерите најчесто ги напаѓаат се Фејсбук, Твитер и Линкедин, а што повеќе информации објавувате, толку повеќе ги привлекувате.
Покрај датумот на раѓање, адресата на живеење, е-поштата и бројот на мобилниот телефон не се паметна идеја за на социјалните мрежи.Поточно, компјутерските криминалци на Фејсбук се обидуваат да пронајдат што повеќе лични податоци за луѓето, а датумот на раѓање е податок што им е

Пронајдете не на следниве мрежи: