Прашања и одговори за проститутките во Амстердам – втор дел

Loading...

“Каков тип на жени се проститутките во Амстердам?”
Тие можат да бидат секакви – сингл (најчесто), во врска или во брак, со или без деца, од сите социјални и семејни средини. Но повеќето од нив се под 30години, мнозинството не се Холанѓанки, и нивото на образование не им е премногу високо. Одсекогаш имало најмногу Јужно – Американки, но мнозинството се чини дека се од Источна Европа.. Некогашните бројни тајландски девојки сега се многу намалени.
“Колку чини сексот со нив?”
Проститутките во Амстердам зад излози обично наплаќаат 50 € за 15-20 минути на орален секс со односи (двата со кондом). Или еден од овие за 30 евра. Ако сакате да останете подолго, или пак да добиете дополнителни работи, обично мора да платите екстра.
“Какви услуги нудат проститутките?”
Покрај односи, повеќето проститутки во Амстердам нудат орален секс, со кондом. Фелацио обично е можно ако платите доволно. Повеќето проститутки одбиваат да се бакнуваат – тие велат дека тоа е премногу интимно. Сето ова мора да се преговара однапред. Сепак се вели дека излог проституцијата во црвената област е повеќе за едноставни и ефтини односи. Ако имате посебни желби, бидете подготвени да платите сериозни пари за тоа, или одете на друго место.
“Зошто проститутките го прават тоа?”
За повеќето, лесно заработени пари се голем мотиватор. Каде на друго место може една 20-годишна девојка законски да заработи илјадници евра месечно, без инвестиции во време или пари, без работно искуство или дипломи, без газди – туку единствено со способноста сама да си постави свои работни часови, и на многу начини да ги измами наплатувачите на данок?
Некои истражувачи, исто така, укажуваат на проблематично (сексуално) минато, дури и кога проститутки често го негираат тоа.
Од друга страна, холандскиот синдикат на проститутки, вели дека проститутките особено во клубови всушност заработуваат многу помалку отколку што се надеваат или тврдат. Ветувањето за многу лесни пари не секогаш е вистинито, а проститутките не секогаш сакаат да го воочат тоа.
“Дали се нинфоманки Амстердамските проститутки?”
Некои мажи сакаат да фантазираат дека проститутките се секс-избрливени зајаци. Па, додека повеќето од овие девојки го сакаат сексот како и од ние, поголем е бројот на девојки кои не сакаат да имаат секс со било кого. Ако проститутките го правеа тоа за задоволство, наместо за пари, тие едноставно ќе отидеа во бар и ќе собереа неколку момци кои им се атрактивни.
“Дали се тие присилени поради околностите?”
Од една страна, некои би рекле дека жените не би избрале проституција доколку имаат друг извор на приход. Веројатно е точно, но истото важи и за многу други девојки со други професии, се разбира. Ако прошетате низ црвената област и сретнете поранешни проститутки, тие ќе ви кажат: “Не гледајте на овие девојки како на жртви. Ова е нивниот избор во одредена животна ситуација.”. Иако ова важи и за мнозинството, имало и докажани случаи на присилна проституција.
“Кои се нивните клиенти?”
Една неодамнешна општинска истрага покажала дека повеќе од половина од клиентите се странци (туристи, деловни патници итн.). Повеќето се помеѓу 25 и 45 години и тие се од сите сфери на животот: нема разлика во приходите и образованието меѓу нив и просечната популација. Речиси и да нема клиенти под 20 години. Истражувањата укажуваат на тоа дека многу од странските клиенти се Британци. Постаро истражување сугерира на тоа дека некаде помеѓу 15 и 25% од холандските мажи имале секс со проститутка во даден момент од својот живот. Секоја година, околу 200.000 мажи (и настрани двојки) посетуваат проститутка од излог – ова не ги вклучува клубовите, домашната проституција, придружба итн.
“Дали е опасно да се работа во црвената облас?”
Повеќето проститутки се препуштени сами на себе – тие се свој шеф и си изнајмуваат една мала соба на ден или ноќ – многу соби имаат копче, кое кога се притиска, се уклучува светлина или аларм од некаде. Обично полицијата во секој момент е присутна, а сопствениците на излозите или клубовите често се потпираат на нив, за да ја одржат оваа област”сигурна”. Колку за информација, во почетокот на 2009 година проститутка од излог била убиена додека работела во текот на ноќта, а убиецот сеуште не е пронајден.
Copyright 2013 Puls24 Сите права се задржани. Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Puls24.”Каков тип на жени се проститутките во Амстердам?”
Тие можат да бидат секакви – сингл (најчесто), во врска или во брак, со

loading...