Правете ги овие работи наутро и ќе имате долг и среќен живот

Loading...

Ако вам утрото ви е стресно и исполенто со нездрави навики, ќе имате лош ден. Еве некои работи кои ќе ви помогнат да имате поубав ден а практикувајте ги наутро:
Длабоко дишете
По спиењето отворете ги сите прозори во куќата, потоа излезете надвор и дишете длабоко 10 минути.
Појадок пред кафе
Можеби сакате кафе наутро, можеби сте пушач, но независно од тоа, ни кафете ни цигарите не би требало да го конзимирате пред да јадете.
Истегнување
Телото после спиење е тромаво и секој потег може да предизвика проблем. За тоа да не се случи, по утринската хигиена обавезно направете вежби за истегн ување.
Телесни вежби
По истегнувањето, започнете со кратки вежби.
Туширање
По краткото вежбање одете под туш и туширајте се прво со топла па со ладна вода. Тоа ќе ја поттикне циркулацијата, а вас ќе ве наполни со енергија.
Организација
Најголем проблем наутро имаат луѓето кои лошо управуваат со времето. Цел утрински стрес е последица од брзање и каснење. Направете пред спиење план за утрешниот ден.
 Еве некои работи кои ќе ви помогнат да имате поубав ден а практикувајте ги наутро:
Длабоко дишете
По спиењето отво

loading...