Пред 45 години прегазил девојче, фатен сега благодарение на Фејсбук

Loading...

Даглас Паркуст(62) од Њујорк  е идентификуван  како возач кој пред 45 години побегнал од местото на несреќата а прегазил 4 годишно девојче.
Карол Асбу во 1968 година била прегазена.
Првенствено тој бил осомничен но докажал со лажно алиби дека бил на друго место односно дека учествувал во друга несреќа.
Сторителот на својот Фејсбук профил напиша „ Испив неколку пива и нешто сум прегазил.“
Жената од која пред многу години побарал алиби го видела тоа на Фејсбук, се посомневала и веднаш се јавила во полиција.
Но тој не може да биде осуден, бидејќи делото е застарено.Даглас Паркуст(62) од Њујорк  е идентификуван  како возач кој пред 45 години побегнал од местото на несреќат

loading...