Пред да умре на Твитер остави порака – погледнете што напишала

Loading...

Аманда е млада девојка која боледувала од рак. Започнала да го користити Твитер во 2009 година и на него секојдневно пишувала и ги мотовирала луѓето да живеат посреќен живот, потсетувајќи ги дека нејзините денови се избројани, и дека таа најдобро од сите ја знае вредноста на секој ден кој изминува.
Го опишува и моментот како ги исчекувала резултатите, како ги преживеала лошите вести кога дознала дека и остануваат само уште неколку месеци живот. Пишувала се до последниот ден. Нејзината последна порака била:
„Луѓе, бидете добри и љубезни едни кон други, не трошете емоции и време на лоши работи. Животот е премногу краток за да го трошите залудно.“
 Започнала да го користити Твитер во 2009 година и на него секојдневно пишувала и ги мотовирала луѓето да живеат посреќен живот, потсетувајќи ги дек

loading...
Loading...