Пред година дена бил без „скршен денар“: Оваа година на покер освоил 6 милиони евра!

Loading...

Рајан Риес (23) бил најмлад меѓу финалистите на Светското првенство во Тексас на „Hold’em“ , Лас Вегас. Освен парите тој добил и победничка бразлетна од скапоцени камења.Американецот Рајан Риес (23) од Мичиген, се расплакал од среќа и ја прегрнал својата мајка откако ги освоил парите, 6 милиони евра на Светското првенство на покер во Лас Вегас. Каде му била доделена и бразлетна со скапоцени камења, пишуваат од Daily Mail.
Само пред една година бил без „скршена пара“ во џеб. Среќата не била на негова страна. Меѓутоа, се се променило на Првенството во покер во Индијана предходната година. Завршил како и останатите и од тогаш започнала неговата ѕвезда на успех.
Во финалето „no limit Texas Hold’em“ победил Џеј Фарбер Панду. Тие одиграле 90 раце во четири часа. Дополнителниот притиок ги правел парите и брзлетната кои биле а масата. Панда бил присилен да влезе во „all in“ со дами и петки, а Риес го следел. Откако го покажал кралот и кец, ги кренал рацете во воздух.
Најмладиот финалист седел на конечната маса во дрес „Detroit Lions“. Во еден момент почнало да му ссе намалува бројот на чипови, но наскоро се вратил. Риес, Фарбер и седум други финалисти исфрлиле 6352 други играчи уште во јули. Влезот на турнирот бил 10.000 долари.Американецот Рајан Риес (23) од Мичиген, се расплакал од среќа и ја прегрнал својата мајка откако ги освоил парите, 6 милиони евра на Светското прв

loading...
Loading...