Не знаете што да подготвите за ручек? Еве го нашиот предлог…Земете печурки измијте ги и ставете ги да зовријат во длабок сад со сол. Нека вријат 5 минути. Исцедете ги од водата оставете да се изладат и потоа исецкајте ги на парчиња.
Потоа го сецкаме стекот на коцкички и го валкаме во крем супата. Така валканиот стек го пржиме во врел зејтин.
Пржиме додека не заруменат стекчињата и ги вадиме на страна во друг сад. Во истиот зејтин го пржиме кромидот ситно исецкан, а потоа ги до даваме печурките и запржуваме околу 15 минутки на тивок оган.
Потоа, назад во тавата ги враќаме претходно испржените стекчиња и нив ги пропржуваме уште 5 минутки за смесата да се изедначи. Додаваме вода и оставаме да покрчка. Врие уште 10 минути на тивко.
Уживајте во денешниот ручек…Земете печурки измијте ги и ставете ги да зовријат во длабок сад со сол. Нека вријат 5 минути. Исцедете ги од водата оставете да се изладат и потоа