За многу од нас топлото време е идеално за собирање во викендица и правење скара. Ако сакате скара, треба само да ја запалите скарата и да уживате во храната…Но прашањето е: Дали е безбедно? За жал, сезоната на скарата носи ризик од труење со рана, особено кога месото е на менито.
Опасностите од скарата:
Чадот од скарата е отровен и може да ги оштети вашите бели дробови
Чадот, кој доаѓа од скарата содржи хемикалии кои исто така остануваат и во месото. Доколку ја подготвувате скарата, не стојте над чадот.
Јагленот е полн со компоненти кои предизвикуваат рак
За скара, неопходен е јаглен. Тоа го дава вистинскиот вкус на месото. Но, јагленот може да предизвика рак. Колку е поцрно месото, толку е поопасно. Затоа внимавајте да не го препечете.Но прашањето е: Дали е безбедно? За жал, сезоната на скарата носи ризик од труење со рана, особено кога месото е на менито.
Опаснос