ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: Никогаш немојте да го фрлите проникнатиот лук – Еве зошто!

Loading...

Не постои замена за лук, кога говориме за здрав живот и добра кујна.Денес ќе ви ги претставиме најдобрите причини и факти, зошто би требало да го пуштите лукот дури и да из’рти.
Проникнатиот лук тек тогаш созреал, верувале или не. Поголемиот број од луѓето мислат дека тогаш е лош и дека треба да го фрлите. Тоа всушност значи дека намирницата тогаш има посилно влијание за да се користи отколку претходно.
Таквиот лук е многу богат со антиоксиданси, како што се алил дисулфид, алицин и алин. Истражувањето е спроведено од страна на Институтот за медицински истражувања и покажало дека е така лукот е созреан и про’ртениот лук е совршен избор за елкување.
Тој е погоден за превенција од габични и вирусни заболувања, поради големата количина на антиоксиданси. Лукот помага за отстранување на симптомите како што се грчеви во стомакот и дијареа, па дури и помага при труење со храна.
Сите знаеме дека лукот е една од најздравите намирници на Земјата. Богат со минерали и хранливи состојки, оваа билка помага при труење со храна и настинка. Тој исто така инхибира настанување на слободни радикали кои претставуваат главна причина за РАК.
Ако не сакате да заболите од РАК, јадете само из’ртен лук, но ако не сакате да го јадете така, тогаш барем внесувајте го заедно со другата исхрана. Денес ќе ви ги претставиме најдобрите причини и факти, зошто би требало да го пуштите лукот дури и да из’рти.
Проникнатиот лук тек то

loading...
Loading...