Предвидувањата на Нострадамус за 2017 година

Loading...

Се верува дека го предвидел одењето на Месечината, смртта на Хенри II, убиството на Кенеди…, а еве што тој предвидел за 2017 година.На светската сцена, Кина може да направи храбри потези да ја излечи “економската нерамнотежа” во светот со далекусежни последици, според верниците. Италија би можела да се соочи со тешка финансиска состојба, со зголемување на невработеноста и кредитите, што ќе ја направи “епицентар” на свежа криза во еврозоната. Оваа земја се чини дека е подготвена да доживее економски превирања и длабока банкарска криза во однос на резултатите од референдумот и одлуката на Матео Ренци да поднесе оставка.
“Сегашната суперсила”, за која се верува дека се однесува на САД, се очекува да стане сè повеќе незауздана и некомпетентна во годината кога претседателот Трамп ќе стапи на должност.Едно пророштво вели дека се предвидува новопримирје меѓу Русија и Украина, на кое ќе се спротивстави САД, ама ќе го прифати ЕУ.
Во Латинска Америка се предвидува дека владите ќе се оддалечуваат од левичарската политика, што ќе ’помогне’ во подготовките за потенцијални граѓански немири. Најстрашно од наводните пророштва е “Жешка војна” околу глобалното затоплување и намалување на ресурсите паралелно со, како што е наведено, најголемата закана од биолошко оружје и тероризам.
Во однос на технологијата, Нострадамус предвидел дека таканаречениот компјутерски облак ќе стане стандард, соларната енергија ќе биде пошироко распространета и ќе преовлдува, а комерцијалните патувања во вселената ќе се одвиваат со орбитални летови ширум Земјата.
Во блиска иднина
Нострадамус, за жал за нас најблиска иднина, предвидел и Трета светска војна, која ќе трае 27 години и ќе се совпадне со појавата на “голема комета во небото.”На светската сцена, Кина може да направи храбри потези да ја излечи “економската нерамнотежа” во светот со далекусежни последици, споре

loading...