Овој рецепт стана многу популарен на интернет, што и не е чудно, бидејќи е лесен за правење и евтин.Состојки:
3 јајца
120 г бело чоколадо
120 г кремсир
Подготовка:
Загрејте ја рерната на 120 степени. Одвојте ги белките и оставете ги во фрижидер. Скршете го чоколадото, ставете го во голем сад и омекнете го во друг сад со топла вода. Додадете кремсир и се заедно стопете да стане течно. Извадете го садот од вода и додадете ги жолчките. Добро измиксајте.
Белките измиксајте ги во цврст шлаг. Потоа измешајте 1/3 од шлагот во првата смеса и добро промешајте. Потоа додадете го остатокот.
Во округол калап ставете мрсна хартија намачкана со малку масло или путер. Полека ставајте јја смесата во калап и печете 15 минути на 170 степени, потоа уште 15 минути на 160 степени, а потоа изгаснете ја рерната и оставете го колачпт внатре уште 15 минути. Состојки:
3 јајца
120 г бело чоколадо
120 г кремсир
Подготовка:
Загрејте