Прекрасен спој на вкусови, а преливот… прсти да излижете!Состојки:
600 гр парчиња телешко или свинско месо
50гр путер
Две поголеми лажици сенф
1 чаша црно вино
1 мала павлака за готвење
Малку сол
Подготовка:
Парчињата месо истепајте ги со чекан. На путер пропржете ги парчињата месо да поруменат и добијат убава боја. Кога ќе добијат убава боја додадете го сенфот, виното и киселата павлака или павлака за готвење. Измешајте да се соединат состојките и вратете ги назад парчињата месо во сосот. Нека проврие уште малку.
Можете да сервирате со тестенина или ориз. НаздравјеСостојки:
600 гр парчиња телешко или свинско месо
50гр путер
Две поголеми лажици сенф
1 чаша црно вино
1 ма