Преку интернет изнајмиле куќа на Крк, платиле 1500 евра, но таму…

Loading...

Едно семејство преку  Ибеј на Крк нашло апартман со пет соби во близина  на плажата, а цената  била поволна.  Кауцијата била 100 евра, а  набрзо  ги исплатиле и  останатите 1050 евра…Германката кристен Реиб (50) и  нејзинио сопруг Андреас  и  нивните  деца на возраст  од 15 и 6 години се разочарале  кога дошле на одмор во Хрватска. Установиле дека куќата во која требало да летуваатја нема.
Семејството преку  Ибеј на Крк нашло апартман со  пет соби во близина на плажата, а цената била поволна. Кауцијата  била  100 евра, а набрзо ги исплатиле и  останатите 1050 евра. Поволната цена за три недели   не им била сомнителна. Кога дошле  на Крк сфатиле дека  се работи  за измама. Го  побарале лажниот изнајмувач, исто така Германец по име Марцел кој  тогш им кажал дека е на друг јадрански  брег, но  дека наскоро стига  со клучевите. Семејството  тогаш  сфатило  дека марцел не може толку  брзо  да стигне од еден остров на друг.

 
„Се изгледаше  така сериозно. Фотографиите  од куќата биле  мног професионално направени, на сите прашања добивавме одговори, па дури и  низа  совети  за тоа каде да најдете бродче и  слично“, рекол Андреас.
Не наседнале само  тие: Вкупно 45.000 евра
Случајот го превзела германската полиција.  Установиле дека куќата која се „изнајмува“ се наоѓа во Пунта, но  дека се продава за 800.000 евра. Полицијата утврдила дека семејството Реиб не е единственото  кое  наседнало измамата. Марцел  досега продал 40-ина летувања  и украл скоро 45.000 евра.Германката кристен Реиб (50) и  нејзинио сопруг Андреас  и  нивните  деца на возраст  од 15 и 6 години се разочарале 

loading...