Премин/транзиција кај возрасните, од индиго фаза во кристална-продолжение!

Loading...

Без разлика дали сте индиго или не, никој од нас не бил поштеден од еволуцијата. Оние кои немаат карактеристики на индиго, ќе бидат во уште поголем предизвик. Овие нови енергии кои се „распрснуваат“ на планетата, едноставно не бираат дали сме индиго или не сме. Човештвото, ијладници години функционирало потиснувајќи ги сите свои чувства, сега е време за промена и оваа нова енергија едноставно не принудува да се промениме.Потиснатите чувства, трауми, сите стресни ситуации само создаваат блокада во телото. Што се случува всушност, оваа нова фреквенција на енергија „удира“ во тие блокади и ние тоа го чувствуваме како болест или болка. Доколку отдеме на лекар, тој најверојатно ќе му даде стручно име на таа наша состојба во која се наоѓаме и ќе почнеме со лекување. Со оглед на тоа дека не знаат што всушност се случува во нашиот организам, добиваме цела серија на лекови кои уште повеќе ќе ја загрозат ситуацијата. Дибив впечаток дека се она што неможат да го објаснат и незнаат за што станува збор, лекарите го нарекуваат под исто име – Рак.
Се разбира, лекуваат нешто , што не знаат ни сами, а што е најчудно не знаат ни што го предизвикува. (Постојат и исклучоци но многу малку) Ракот на дојката или рак на дебелото црево или рак на црниот дроб, за сите е еден ист лек, хемотерапија и зрачење – труење!

 
Реконективното исцелување ни помага баш за оваа трансформација низ која поминуваме. Во овој процес, како и по неколку одредени третмани нашето тело и аура за ослободување на сите негативни записи, кои нашите клетки ги помнат (тоа се тие блокади кои сме ги создале со потиснувањето). Се ослободуваат и стануваат се помалку и помали, за на крај конечно бидат просветлени. Тогаш оваа енергија може слободно да помине низ нашето тело и да ни помогне во нашиот процес на трансформација преку која ние сега минуваме. Забележливо е колку многу луѓе умираат од рак, тоа се за жал оние кои се држат до вредностите кои се пропратени во „реалноста“, кои не веруваат во внатрешниот глас. Оние за кои вистината е едно, соопштение од лекарот и објавена на тв. Доколку не била на тв или вестите тогаш и не постои…
Имам пријателка на кој аи е одредена хемотерапија и нема желба, поттик за одење, после секое одење на хемотерапија доаѓа на третман па ја прашав што си прави на самата себе. Оди на хемотерапија а после тоа веднаш доаѓа на третман, за да се ослободи од тоа! Одговори:„Се плашам да одбијам, бидејќи незнам како после со боледувањето…и што ако…тн. Секако дека сакам да ја разбудам, да сфати дека она што си го прави на самата себе не води никаде, па понекогаш пробувам со такви прашања да допрам до неа, но не да и вршам притисок, бидејќи знам дека неможе против себе и мора сама да дојде до тој заклучок. На голема среќа, заврши со хемотерапијата, зрачењето и некоја превентивна терапија, па се надевам дека нема да и препишат уште некои превентивни додатоци. Правевме редовни третмани и една е од десетте жени во групата, со кои се гледа кога оди на хемотерапија, која има коса и одлична крвна слика.! Секако кога е во прашање ракот, тогаш јас, да цитирам Алберта Хирнејса „смртна казна“, па повеќето се држат и понатаму на медицинските упатства, за жал. Неможат да веруваат во себе, во мудроста на своето тело, ниту пак да се осмелат да преземат одговорност за својот живот, туку ја препуштаат својата моќ на другите, што е најголема грешка. Кога само ќе се сетам каква грешка сум направила кога несум се слушала самата себе, туку другите. Но секогаш!
Моите искуства со реконективните третмани се изненадувачки позитивни, така да јас секогаш сум пријатно изненадена, како да ми застанува кнедла во грло! Секако дека знам со што се занимавам и како тоа делува, но фактот дека е ова нова „наука“ и за мене се тоа релативно нови искуства. Процесот започнува обично со три третмани. После тоа настапува реакција која е индивидуална, се зависи од различните потиснати искуства и секако од вашите години.
Доколку е некој млад, се претпоставува дека има помалки потиснати материјали(за жал има и исклучоци).Тоа е процес кој трае и во кој постепено се ослободуваме. Во тој процес, се ослободуваат најпрво, болките, емоциите, стравовите, човекот поминува низ различни состојби кои не се пријатни. Секако дека го делам со нив, го поминуваме сето тоа заедно. Ова е процес е сосема поразличен од оној на кој сме навикнати, и кога треба да одиме на лекар, го пиеме лекот и потоа настапува олеснување. Ги потиснувавме годините, па по мое мислење, релативно брзо се ослободува, потребно е еден до неколку месеци. Во тој период личноста се враќа во се подобра, секој ден се менува и станува полесна со ослободување од некои проблеми. Се ова се попатни тешкотии кои ги пребродуваме заедно, со личностите со кои работам, само поради една работа – крајниот резулатат!А тоа е, излеченост!

Најубав момент е кога ќе ми заѕвони телефонот и ќе слушнам вест, дека после контролата резултатите покажуваат „нема ни знак од епилепсија“! После 15 години борба со болеста и лечењето. Во една следна случка, повторно ми заѕвони мобилниот и тоа што го слушнав беше:„Морав прво тебе да ти јавам!Трудна сум! Тоа беше ќерката на мојата пријателка, која имаше неколку спонтани абортуси и сакаше да роди дете. Кога се обратила кај гинекологот, прво што и кажал после прегледот, дека е навистина невозможно , мора да е ектопична бременост. Ужас! После тоа изплашена патувала до поголем град за нови испитувања, каде сепак добила добра вест. Роди на крајот девојче.
Има многу примери кои можам да ви ги набројам, но да оставиме за друга прилика, можеби во посебна пошта која зборува за моите искуства со пациентите и за нивните лични искуства. Ќе набројам само неколку од дијагнозите кои станаа историја веднаш после неколку третмани:Разни алергии, астма, проблеми со штитната жлезда, менингитис, хепатит Ц, цисти на јајници и други.
Ќе напоменам за крај, нешто што произлезе од моето лично искуство со Реконективното исцелување, како и со работата со пациентите. Ова исцелување е во главно од три третмани, кои се доволни за да се подигне енергијата, служи да се доведат во рамнотежа нашите тела, тоа за болните означува оздравување. Бидејќи тоа е многу тешко да се промени во начинот на живеење, едно извесно време и доколку ништо не се промени во својот начин на живот или размислување, многи лесно може да се вратите во состојбата на нерамнотежа(болест).
Кога ќе оздравиме, тоа здравје не е една рамна линија, сеуште варира во однос на стресни ситуации и она наше потиснување.
Поради тоа нагласува, дека личното приклучување, поврзување на ДНК ланецот, многу важна, бидејќи не ослободува од изворот на страв, а таа состојба која настапува после тоа  е нашето здравје. Ослободените стравови поврзани со внатрешното суштество, сме поблиску до интуицијата  и својот внатрешен глас.Па така нашето суштество ќе се наклони према нас, отколку на андворешниот свет.
Тогаш ќе знаеме што точно сакаме тоа и правиме, бидејќи сме ослободени од стравовите кои што сме ги имале до сега. Зошто? Бидејќи го нема она потиснатото во нас, кои бевме исловени и проблемите повеќе нема на што да се таложат. Како е внатре, така е и однадвор, еден цитат од Библијата, кој досега беше цитат, сега постои меѓу нас и е дел од нашиот живот! Тоа е едно неописливо чувство, кое неможе да се искаже со зборови, треба да се доживее…!Потиснатите чувства, трауми, сите стресни ситуации само создаваат блокада во телото. Што се случува всушност, оваа нов

loading...
Loading...