Препознајте ја болеста на време: Ова се симптомите на малигно заболување кое најчесто ги напаѓа жените!

Една од најраспространетите малигни  болести  е ракот на  грлото на матката.
 Редовните гинеколошки прегледи  се еден од  најдобрите начини  да се сочува здравјето.
Најпопуларниот начин  да се препознаат симптомите   е Пап тестот.
 Но, постојат  некои рани знаци   дека со телото нешто не е во  ред па  потребно е што  побрзо  да се јавите на  доктор:
1.Нередовен циклус
Пореметениот  циклус може да биде  предупредувачки  знак. Доколку  крварењето  трае  подолго од  вообичаеното или  е во облик на дамки, бледи флеки и  слично, не двоумете се да посетите  гинеколог.
2. Невообичаен  вагинален секрет
 Постојат  неколку  вида секрет, кои  покажуваат  дека нешто  не е во  ред со   вашето  тело:
Бледолико
Воденесто
Со  непријатен мирис
Секрет обоен со крв
3. Болка во карлицата
Овие болки може да се јават  во  различни   ситуации,  но  доколку  ги  има за време на сексуален однос и  тоа како  може да укажат на рака на грлото на матката
Освен овие постојат  и  други   знаци  кои  се јавуваат подоцна:
Болка во  карлицата или  грбот
Отекување на едната или  двете нозе
Замор
Губиток на тежина
Тегоби при  одење во тоалетРедовните гинеколошки прегледи  се еден од  најдобрите начини  да се сочува здравјето.
Најпопуларниот начин  да се преп

Пронајдете не на следниве мрежи: