Пресврт на најубавиот ден: Била на чекор до смртта, но…

Loading...

Лиза Хилтон (25) мислела дека се изборила со ракот, но тој повторно се вратил. Докторите тој ден и рекле дека и останале уште само неколку денови од животот. Таа и нејзиниот вереник Вајт поради тоа одлучиле да се венчаат што побрзо. За два дена ја испланирале венчавката и ги повикале најблиските.Околу 150 луѓе се собрале во Крос Лејк. Забавата траела 8 часа.
„Сакав тој ден најважна да биде венчавката, а не ракот“, вели Лиза.
Но поради синовијалниот сарком, рак кој ги напаѓа младите луѓе, и гастроинтестиналните проблеми кои го спречуваат лечењето на туморот, Лиза не планирала да оди на меден месец.
Сепак, ден по венчавката, пречките одеднаш престанале. Сега Лиза може да оди на хемотерапија и да го спречи растот на канцерот, а на пролет може да проба нов лек кој се уште се тестира.
Лиза повеќе не е во болница и сите од нејзината околина се надеваат дека се ќе биде во ред. Семејството отворило профил на страната „GoFindMe“ за да соберат пари за понатамошно истражување на овој вид на рак. Компанијата „Love fol Liza Fund“ веќе собрала 280.000 долари, што е повеќе од половина од планираните 500.000 долари.
Лиза се надева дека нејзината приказна ќе инспирира и други да не очајуваат, да го зграбат времето кое им останало и да го искористат што подобро.Околу 150 луѓе се собрале во Крос Лејк. Забавата траела 8 часа.
„Сакав тој ден најважна да биде венчавката, а не ракот“, вели Л

loading...
Loading...