Претседателот Иванов го осуди инцидентот во Битола

Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов најостро го осудува денешниот инцидент во Битола во кој беше нападнат објектот на Националната установа „Музеј на албанската азбука“.Македонскиот претседател, како што соопшти неговиот кабинет, верува дека ова е изолиран случај и повикува инцидентот да не се злоупотребува за партиски, политички цели и за манипулација на јавноста.
Иванов смета дека кога државата се соочува со мошне сериозни предизвици, сите политички и општествени фактори се подеднакво одговорни за превенирање на какви било тензии и провокации, се нведува во соопштението.
Претседателот Иванов апелира и до секој поединец да се однесува одговорно и да ги има предвид можните последици од ваквите инциденти.
Македонскиот претседател повикува на натамошно почитување и унапредување на меѓусебните односи и градење на заедничкиот соживот.Македонскиот претседател, како што соопшти неговиот кабинет, верува дека ова е изолиран случај и повикува инцидентот да не се злоупотребува за парт

Пронајдете не на следниве мрежи: