Претседателот на Владата Емил Димитриев со честитки по повод започнувањето на Рамазанските пости

Претседателот на Владата Емил Димитриев испрати честитка за почетокот на Рамазанските пости до сите верници од исламската вероисповед и до поглаварот на Исламската заедница, Реис Ул Улема, Хаџи Сулејман Ефенди Реџепи.Претседателот на Владата Емил Димитриев испрати честитка за почетокот на Рамазанските пости до сите верници од исламската вероисповед и до поглаварот на Исламската заедница, Реис Ул Улема, Хаџи Сулејман Ефенди Реџепи.-Светиот месец Рамазан и почетокот на Рамазанските пости од секогаш биле познати како денови на дарежливост, воздржување и добра мисла помеѓу граѓаните од исламската вероисповед. Вредностите кои ги красат овие пости нека бидат водилка во деновите кои претстојат, нека донесат многу радост и среќа во Вашите семејства, се вели во честитката.
Димитриев очекува вербата да помогне во градењето на општество кое се карактеризира со меѓусебно почитување, соработка и взаемна толеранција. Да работиме, вели премиерот, и понатаму за реализација на активностите кои обезбедуваат интерес за сите граѓани на нашата земја, решавање на секојдневните проблеми со кои се соочува населението, подобрување на стандардот, и развој на Република Македонија.
-Испраќајќи Ви најискрени честитки, Ви пожелувам лесни пости, духовен мир и радосни празнични денови, се вели во честитката од Димитриев.-Светиот месец Рамазан и почетокот на Рамазанските пости од секогаш биле познати како денови на дарежливост, воздржување и добра мисла помеѓу граѓа

Пронајдете не на следниве мрежи: